Alkmaar · 3 oktober 2023

Binnenkort start Gluren bij Duurzame Buren in Alkmaar en regio

Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) is op zoek naar trotse huiseigenaren die hun (deels) verduurzaamde woning digitaal willen laten zien. Heeft u in elk geval één van deze duurzame oplossingen: dakisolatie en vloerisolatie, spouwmuurisolatie, een hybride warmtepomp of zonnepanelen? Meld u dan aan voor ‘Gluren bij de duurzame buren 2023’, een digitale tour langs duurzame huizen.

Heeft u een duurzaam huis?
Of u nu al energieneutraal woont of de eerste stappen heeft gezet: OD NHN is op zoek naar u! Uw ervaring is waardevol voor andere inwoners die net beginnen met het verduurzamen van hun woning. Hoe en waarom heeft u bijvoorbeeld de keus gemaakt en heeft u er vergoeding ofwel subsidie voor gekregen? OD NH zoekt ‘duurzame buren’ in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo.

Zo gaat het in zijn werking
Elke avond heeft een eigen thema: dakisolatie en vloerisolatie, spouwmuurisolatie, een hybride warmtepomp of zonnepanelen. De digitale tour wordt georganiseerd van 16 tot en met 19 oktober in de regio Alkmaar (gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo). Vooraf wordt een rondleiding opgenomen en ’s avonds tijdens een live vragenuurtje kunnen de deelnemers een kijkje nemen naar de duurzame oplossing(en), met tekst en uitleg erbij. Inwoners kijken digitaal mee en kunnen vragen stellen aan u en een expert van Duurzaam Bouwloket.

Aandacht voor duurzame huizen
Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Sommige inwoners hebben al veel stappen gezet en wonen aardgasvrij of energieneutraal. Anderen hebben een eerste maatregel getroffen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductiekoken of het isoleren van de spouw. Deze verhalen wil OD NHN vertellen om andere inwoners uit de regio te inspireren en te motiveren om ook aan de slag te gaan.

Organisatie
Dit evenement wordt georganiseerd door gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo, Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Aanmelden als duurzame buur
Wilt u over in elk geval één van deze oplossingen uw ervaring delen: dakisolatie en vloerisolatie, spouwmuurisolatie, een hybride warmtepomp of zonnepanelen? Meld u dan nu aan als duurzame buur via www.odnhn.nl/Menu/Duurzaamheid_Energie/Inwoners/Gluren/Alkmaar
Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan contact op met Kimberly van der Sman. Stuur een mail naar kvandersman@odnhn.nl of bel telefoonnummer (088) 1021 771.

error: Content is protected !!