Alkmaar / Streekagenda · 14 november 2023

Candy Dulfer terug in Alkmaar met special guests

Candy Dulfer terug in Alkmaar met special guests

Ze tourt de hele wereld over, onlangs was ze nog maandenlang in de USA te vinden, maar deze maand is Candy Dulfer terug in Nederland voor een drietal exclusieve concerten. A Night in Candy’s world draait het om funk, soul en R&B en daarvoor wordt ze bijgestaan door twee gerenommeerde Amerikaanse artiesten: Shelby J. en trompettist Philip Lassiter. Komende donderdag 16 november staan ze in Podium Victorie.

Queen of Sax
Candy heeft haar liefde voor funkmuziek nooit onder stoelen of banken gestoken. Haar opnames en live concerten met Angie Stone, Maceo Parker, Fred Wesley, Aretha Franklin, Beyoncé, Larry Graham, Cory Wong en The Fearless Flyers, Tower of Power en Marcus Miller zijn bekend, maar in deze show gaat de “Queen of Sax” haar liefde voor funk, R&B, jazzfunk en soul nóg meer uitdiepen.

Stage presence en Grammy Awards
Ze krijgt daarbij hulp van twee gerespecteerde collega’s uit de scene, die als special guests het podium betreden: Shelby J. is zangeres geweest bij D’Angelo en Prince en staat bekend om haar stage presence en stem die naar verluidt flatgebouwen doet trillen. Trompettist Philip Lassiter speelde ook jarenlang bij Prince en won maar liefst elf Grammy Awards voor zijn werk met andere grote namen als Ariana Grande, Timbaland, The Isley Brothers, Roberta Flack, Kelly Rowland, Mono Neon en vele anderen.

Candy Dulfer is onlangs nog gelauwerd met een speciale Edison voor haar volledige oeuvre en is niet van plan het binnen afzienbare tijd rustiger aan te doen. Naast haar wekelijkse radioshow op Sublime staan er nog vier jazzcruises, een Japanse, Europese en Amerikaanse tournee op stapel en daarnaast nog een vervolg op haar zeer succesvolle Prince tributes eerder dit jaar: maar eerst is Alkmaar aan de beurt.

Er zijn nog kaarten (à €36,40 p.s.) beschikbaar, meer informatie is te vinden via www.podiumvictorie.nl.

error: Content is protected !!