Alkmaar · 20 september 2023

De week tegen pesten komt eraan, doe je mee?

Van 25 t/m 29 september 2023 organiseert Stichting School & Veiligheid weer de Week Tegen Pesten. Doe ook mee en maak aan het begin van het schooljaar een goede start met het werken aan een fijne en veilige school.

De slogan van de Week Tegen Pesten 2023 is ‘Goed voor elkaar!’. Zijn jullie goed voor elkaar? Dan hebben jullie het goed voor elkaar! Samen zorg je voor een gezellig en veilig groepsklimaat.

De Week Tegen Pesten biedt een kans om hier extra aandacht aan te besteden en alvast een positieve toon te zetten voor de rest van het schooljaar. De eerste weken na de zomervakantie vormen een belangrijke periode in het proces van groepsvorming en zijn doorslaggevend voor hoe leerlingen de rest van het jaar met elkaar omgaan.

Gratis (les)materiaal

Voor scholen en leraren is inspiratie, informatie en gratis (les)materiaal beschikbaar om met leerlingen aan de slag te gaan. Het (les)materiaal is te vinden op de website van de Week Tegen Pesten. Daarnaast kunnen scholen de gratis Week tegen Pesten-poster bestellen.

Ook kan de school meedoen aan activiteiten die rond deze week worden georganiseerd en/of zelf activiteiten organiseren. Elke school kan zijn eigen invulling geven aan de week. 

Laat zien dat je meedoet

Op de website van de Week tegen Pesten kan je laten zien dat jouw school meedoet en andere scholen inspireren door jullie activiteiten te delen. Je kan hiervoor een formulier invullen; je school wordt dan getoond op een Google-kaartje.

Organisator

De Week Tegen Pesten is een initiatief van Stichting School & Veiligheid. Vanaf 2014 werkt de VO-raad met de PO-Raad en deze stichting aan veilige scholen.

error: Content is protected !!