Alkmaar / Sport / Streekagenda · 10 juni 2024

Doortrappen Fiets4Daagse in Alkmaar

Sport Vitaal organiseert op 2, 4, 10 en 12 juli de Doortrappen Fiets4Daagse in Alkmaar. Elke dag start de route tussen 9.30 en 10 uur vanaf een andere locatie in Alkmaar. De deelnemers fietsen ongeveer 35 kilometer door de prachtige omgeving van Alkmaar en kunnen onderweg genieten van een kopje koffie of thee met iets lekkers. Na vier dagen fietsen ontvangen alle deelnemers een welverdiende medaille. Aanmelden kan via www.alkmaarsport.nl/fietswandelkalender.

Fietsen helpt ouderen om langer gezond, sociaal en zelfstandig te blijven. Hoewel ouderen graag fietsen, zijn ze ook kwetsbaar in het verkeer. Het Doortrappen-programma streeft ernaar dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. De gemeente Alkmaar ondersteunt dit initiatief en daarom organiseert Alkmaar Sport regelmatig activiteiten binnen dit programma, mede dankzij een subsidie van de Provincie Noord-Holland. De Doortrappen Fiets4Daagse is een van deze initiatieven.

Op dinsdag 2 juli, donderdag 4 juli, woensdag 10 juli en vrijdag 12 juli stappen de deelnemers op de fiets. Een paar dagen van tevoren ontvangen zij de exacte startlocatie (sportcomplex De Meent, Hoornse Vaart of Oosterhout) en de route-informatie. Zowel e-bikes als gewone fietsen zijn welkom, en deelnemers kunnen de route op hun eigen tempo afleggen.

Schrijf je in voor slechts €26,- via www.alkmaarsport.nl/fietswandelkalender. Lukt dit niet? Stuur dan een e-mail naar sportvitaal@alkmaarsport.nl of bel naar 06 – 2851 0517.  Wil je liever een losse dag meefietsen i.p.v. 4 dagen? Dat kan ook (€6,50 per dag). Neem hiervoor contact op met Sport Vitaal.

error: Content is protected !!