Alkmaar / Uitgaan · 8 juli 2023

Kiddo (9+) Bij Filmhuis Alkmaar

De 11-jarige Lu woont in een pleeggezin, totdat haar lang afwezige moeder Karina plotseling weer opduikt. Ze is klaar om weer haar moeder te zijn en neemt Lu mee op een avontuurlijke roadtrip in haar afgeragde sportwagen, helemaal naar Polen.

Lu droomt ervan om moeder Karina weer te zien. Naar het schijnt leeft ze als een ware filmster in Hollywood, ze doet zelfs haar eigen stunts. Als Karina onverwachts opduikt, kidnapt ze Lu. Hun avontuurlijke roadtrip voert naar Lu’s oma, helemaal in Polen. Karina wil er een stapel geld ophalen die ze daar jaren eerder heeft verstopt. Dan kunnen ze opnieuw beginnen en voor altijd samen zijn, belooft Karina. Het wordt een spannende en opwindende rit, want Karina’s levensmotto is ‘alles of niets’. Maar gaandeweg beseft Lu dat ‘gewoon een beetje’ ook al heel fijn kan zijn.

Kiddo is de debuutspeelfilm van Zara Dwinger en ging in wereldpremière tijdens het filmfestival van Berlijn. Met een knipoog naar het lovers-on-the-run genre biedt Kiddo een fris perspectief op het leven van een imperfecte ouder en het beschermen van je eigen grenzen als kind.

Op het scherm exclusieve interviews met cast en crew én kun je meedoen aan een quiz met fantastische prijzen! Na afloop van de film kun je bovendien deelnemen aan een korte workshop acteren. De workshop duurt van 14.40 – 15.05 uur.

Voor de kinderen zijn er poffertjes, frietjes en limonade.

error: Content is protected !!