Alkmaar / Cultuur · 15 juli 2023

Naamgenoten van Laurentius klimmen op 10 augustus gratis naar Het Grote Raam

Heet jij Laurentius, Laurens, Laurent Laureen, Lauren of Laura? Dan kun je ter ere van de naamdag van Laurentius op 10 augustus 2023 de Klim naar Het Grote Raam gratis beleven. Daarna geniet je van een drankje bij Stadskaffee Laurens – ook helemaal kosteloos.

Op 10 augustus vieren we de naamdag van Sint Laurentius, naamgever van de Grote Kerk van Alkmaar en beschermheilige van onze stad. Reden genoeg om op die dag iedereen met een soortgelijke naam de mogelijkheid te bieden de Klim naar Het Grote Raam gratis te maken, en bovenin oog in oog te staan met Laurentius zelf.

Na afloop zijn al Laurentius’ naamgenoten welkom bij Stadskaffee Laurens, waar na vertoning van een Klim kaartje en ID genoten kan worden van een gratis biertje, frisje of koffie. Blijven hangen voor een Klub Laurens of Laurensburger kan natuurlijk altijd.

Aanmelden voor de Laurensdag kan door een mailtje te sturen naar info@klimnaarhetgroteraam.nl onder vermelding van ‘Laurentiusdag’. Wees er snel bij, want vol is vol. En zeg het vooral voort, want hoe groter de naamgenotenclub, hoe mooier! Begin augustus ontvang je alle verdere informatie.

Klim naar Het Grote Raam

Sinds 1 juli 2023 zijn de steigers aan de zuidkant van de Grote Kerk geopend voor bezoekers. Voor € 5,- kan iedereen deze zomer de klim van 40 meter hoogte maken, waar een spectaculair uitzicht over Alkmaar en omgeving te beleven is. Bovendien sta je hier oog in oog met het beeld van Laurentius. Onderweg doe je allerlei nieuwe ontdekkingen over de kerk, de stad en natuurlijk het nieuwe raam.

Kijk voor meer informatie en tickets op klimnaarhetgroteraam.nl.

error: Content is protected !!