Algemeen · 15 juli 2023

Ingevoerde Spaanse alcoholwet treft all-inclusive vakantiegangers op Mallorca en Ibiza

Een all-inclusive vakantie geboekt naar Mallorca of Ibiza met in gedachte het onbeperkt ‘losgaan’ met bier, wijn en andere alcoholische versnaperingen in de bar of aan het zwembad van het hotel? Welnu, dat gaat dan dit jaar niet helemaal gebeuren. De regering van de Spaanse eilandengroep de Balearen heeft namelijk een wet ingevoerd om overmatig drinken op Mallorca en Ibiza regen te gaan.)

Dat betekent dat voor wie all-inclusive op vakantie gaat naar Mallorca en Ibiza per persoon maximaal nog maar 6 alcoholische drankjes per dag geschonken worden: maximaal 3 bij de lunch en maximaal 3 bij het avondeten. Voor de overige alcoholische drankjes moeten gasten betalen.

Deze alcoholbeperkende maatregel geldt voor all-inclusive resorts in Magalluf, El Arenal en Playa de Palma op Mallorca en Sant Antoni op Ibiza

Het dranklimiet voor all-inclusive resorts werd in januari 2020 al ingevoerd als onderdeel van een grotere wet die overmatig alcoholgebruik moet minderen. Door de pandemie kreeg het tot nu toe weinig aandacht. Nu wijzen touroperators als TUI en Thomas Cook reizigers opnieuw op deze regel en zal er strenger worden gehandhaafd

Toeristen die de wet overtreden en dus meer alcoholische drankjes nemen riskeren een boete tussen de €1.000 tot wel €6.000.

Ook geen Happy Hours en kroegentochten
Naast het maximum van 6 drankjes per dag zijn er nog een aantal nieuwe strenge regels die van toepassing zijn op de Balearen. Reclames voor alcoholische dranken zijn verboden, de verkoop van alcohol in winkels en slijterijen is verboden tussen 21:30 tot 08:00 en kroegentochten zijn niet langer toegestaan. Ook happy hours, en 2-drankjes-voor-de-prijs-van-1 zijn niet langer toegestaan.

error: Content is protected !!