Alkmaar / Streekagenda · 4 april 2024

Podium Victorie organiseert derde editie Blue Heart Festival

Podium Victorie organiseert derde editie Blue Heart Festival

Op vrijdag 12 april kunnen liefhebbers van roots en americana weer terecht in Victorie voor de derde editie van het Blue Heart Festival. Smul mee van de barbecue, snuffel tussen de merchandise en haal je hart op met de ambachtelijke soundtrack: bluegrass, folk, country, southern rock en americana meanderen door het pand als de Tennessee door het Amerikaanse landschap. Deze editie op de riverboat: David Eugene Edwards (16 Horsepower), Hackensaw Boys, Bertolf, Lauren Ruth Ward, BLUAI en Mooneye.

Bovenaan de poster noteren we in kapitalen David Eugene Edwards, bekend van 16 Horsepower en Wovenhand. Vorig jaar verscheen zijn eerste solo album getiteld ‘Hyacinth’, een sferisch, meeslepend en onheilspellend werk. Zijn markante stem, die door menigeen vergeleken wordt met die van Nick Cave en Leonard Cohen, en unieke gitaar- en mandolinespel vormen op dit album vol sombere schoonheid de boventoon.

Ook de Amerikaanse band Hackensaw Boys is van de partij. Het viertal voegt een eigentijdse dosis punkrockenergie toe, maar doet dat vooral met respect voor authentieke americana – eveneens door de keuze voor klassieke instrumenten. Ook bij de in Baltimore opgegroeide Lauren Ruth Ward is de inslag modern, maar het fundament traditioneel. Unique selling point is Wards zwoel-hese stem, waar zowel een countrysnik als een rockscheurtje op zit.

Singer-songwriter Bertolf is aanwezig met zijn ‘Bluefinger’ project. De Drontenaar trok naar muziekwalhalla Nashville en nam daar met gerenommeerde muzikanten en de viool en dobro als traditioneel gereedschap zijn nieuwe langspeler op.

Uit Vlaanderen verwelkomen we Mooneye en BLUAI. Het trio BLUAI maakte afgelopen jaar een blijvende indruk op Pukkelpop en is dit jaar onder andere op Rock Werchter te zien. Hun muziek zweeft tussen fluwelen indiepop, indiefolk en edgy 90’s gitaren, gedrenkt in de hoopvolle melancholie van gebroken harten, road trips, break-ups en casual crushes. Mooneye past als verhalenverteller bij uitstek op deze southern aangelegenheid. Hij haalt zijn inspiratie uit de American way of songwriting, met elementen uit folk en country, en invloeden als Kevin Morby, de akoestische Beck en soundtracks van Morricone en Luppi.

Het festival wordt afgesloten met de doorschemerende americana-, blues- en folkinvloeden, van Woody & Paul, zie zich eerder al in de inner circle van Tom Petty en Mark Lanegan mochten bewegen.

Voor meer informatie over het festival kun je terecht op www.podiumvictorie.nl

error: Content is protected !!