Alkmaar · 8 mei 2024

Taakstraf en voorwaardelijke celstraf na mishandeling conducteur

Het Openbaar Ministerie heeft afgelopen dinsdag bij de rechtbank in Alkmaar tegen twee mannen van 21 en 23 jaar uit Heiloo en Anna Paulowna zes maanden gevangenisstraf geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. Beide mannen krijgen van de rechtbank een celstraf van 93 dagen, waarvan 90 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Daarnaast krijgen zij beiden een taakstraf opgelegd van 180 uur. Ook moeten zij een schadevergoeding betalen van ruim € 2.500 aan het slachtoffer.

Op 13 september vorig jaar hebben zij in de trein richting Alkmaar bij station Schagen een conducteur mishandeld. De conducteur werd meerdere malen geslagen, geschopt, gebeten en met een schroevendraaier in zijn hand gestoken. Ook treinreizigers die de man te hulp schoten werden mishandeld door de twee mannen.

Niet alleen hebben de twee etterbakken een grove inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van de conducteur, ook hebben de twee belemmerd dat hij op een normale en veilige manier zijn werk kon uitoefenen. De conducteur heeft als gevolg van dit geweld heel lang niet kunnen werken en is niet meer dezelfde conducteur als voorheen. Ook heeft de conducteur nog altijd last van zijn linkerhand door dit incident. De rechtbank rekent de verdachten dit alles aan.

error: Content is protected !!