Alkmaar · 27 september 2023

Week tegen Eenzaamheid: meld je aan voor de feestelijke buurtdiners bij Resto VanHarte

Aanstaande donderdag start de Week tegen Eenzaamheid. Tijdens deze week organiseren we samen met Albert Heijn op bijna al onze Resto VanHarte-locaties gezellige ontmoetingsdiners voor de buurt. Een leuke manier om je buurtgenoten (beter) te leren kennen. Albert Heijn sponsort de boodschappen voor de diners. Hierdoor kunnen we extra uitpakken: we serveren een feestelijk menu waarvan de gerechten zijn gebaseerd op de Allerhande recepten. Eet je gezellig mee? Aanmelden kan via onze website.

Joke: “Dankzij Resto VanHarte heb ik gezellige contacten in de buurt”
Joke (75 jaar): “Ik ben gescheiden en woon alleen. Mijn kinderen zijn volwassen en hebben een eigen gezin. Mijn oudste zoon komt regelmatig langs, maar s’ avonds is het stil in huis. Ik vind sociaal contact heel belangrijk. Daarom ga ik graag naar Resto VanHarte. Het is er heel gezellig en ik voel me er welkom. Als ik niet zou gaan, zou ik me wel alleen voelen. Dankzij Resto VanHarte heb ik veel contacten in de buurt. Met elkaar ondernemen we leuke dingen. Samen erop uit, vind ik gezelliger dan alleen.” Lees het verhaal van Joke.

Ook jij kan nu meedoen met de online Resto VanHarte-collecte!
Als je dat wil, kan ook jij mooie ontmoetingen aan tafel mogelijk maken via de Resto VanHarte-collecte! Dat kan door simpelweg te doneren in een van de collectebussen, of door een van de bestaande collectebussen te delen met anderen, of er zelf een aan te maken. Dus ook als je niet kan doneren, kun je toch meedoen. De collecte in het kader van de Week tegen Eenzaamheid loopt van 25 september tot en met 6 oktober. Doneren en collecteren kan heel gemakkelijk via onze collectesite. Als iedereen die Resto VanHarte een warm hart toedraagt meedoet, kunnen we op nog veel meer plekken in Nederland van betekenis zijn. Samen zorgen we ervoor dat mensen niet alleen, maar samen aan tafel eten. Heel hartelijk dank namens alle gasten van Resto VanHarte!

Albert Heijn nodigt klanten uit om aan te schuiven bij Resto VanHarte
Net als Resto VanHarte gelooft Albert Heijn in de verbindende kracht van eten en wil er daarom aan bijdragen dat meer mensen samen kunnen eten. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid nodigt Albert Heijn haar klanten daarom wederom uit om gezellig aan te schuiven bij een ontmoetingsdiner van Resto VanHarte. In 100 winkels delen winkelmedewerkers dinerbonnen uit aan klanten die graag nieuwe mensen willen leren kennen. Daarnaast maakt Albert Heijn in vijf winkels promotie voor Resto VanHarte in speciale mini-Resto’s. In deze mini-restaurants maken Albert Heijn klanten onder het genot van een hapje en een drankje kennis met Resto VanHarte. Wil je een mini-Resto bezoeken? Kijk op onze actiesite voor openingsdagen en locaties.

Opening Week tegen Eenzaamheid: Resto VanHarte en Albert Heijn presenteren
Op 27 september is de landelijke opening van de Week tegen Eenzaamheid in het Beatrix Theater in Utrecht. De conferentie is bedoeld voor iedereen die in het werk of activiteiten te maken heeft met het thema eenzaamheid, bijvoorbeeld vanuit het bedrijfsleven, overheid, welzijnswerk of de politiek. Hier vertellen we over onze succesvolle samenwerking met Albert Heijn. Daarbij gaat het niet alleen over onze samenwerking tijdens de Week tegen Eenzaamheid, maar ook over hoe we de samenwerking op andere manieren invullen, bijvoorbeeld op lokaal niveau. Met onze presentatie hopen we andere bedrijven en maatschappelijke organisaties te inspireren om ook samen te werken aan meer verbinding in de buurt.

error: Content is protected !!