Dijk en Waard · 23 juni 2024

Kiek-In Kanaalpark officieel geopend

Kiek-In Kanaalpark officieel geopend

Wethouder Nils Langedijk verrichte vrijdag 21 juni de officiële opening van Kiek-In Kanaalpark. De opening vond plaats bij het havengebouw Broekhorn aan de Ooster Vlaerdinge.

Kiek-In Kanaalpark officieel geopend

Deze fotoroute laat 22 portretten zien van inwoners en ondernemers die in hun vrije tijd of via hun werk zijn verbonden met Kanaalpark Dijk en Waard. De persoonlijke verhalen achter de portretten zijn te vinden via het scannen van de QR-code op de foto’s. De portretten zijn de hele zomer te zien langs de Westdijk en in de wijk Broekhorn. De fotoroute heeft een lengte van ongeveer 4 kilometer. De expositie duurt tot 21 september.

De expositie bestaat uit een bonte verzameling van personen. Van sluiswachter en roeier tot scheepsbouwkundige en van supspecialist en molenaar tot wijkagent. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze hebben allemaal een band met Kanaalpark Dijk en Waard, het waterrijke gebied in het hart van gemeente.  

Zomer van KanaalparkMet de opening van Kiek-In Kanaalpark start ook de Zomer van Kanaalpark’, een programma met een aantal evenementen, zoals Kanaalpark Waterdag (6 juli), de Lichtjesavond van Stichting Langedijk Waterrijk (7 september) en Drijf-In Bios Kanaalpark (14 september). Kanaalpark Waterdag vindt plaats op zaterdag 6 juli. Jong en oud kan kijken naar of deelnemen aan allerlei activiteiten op en rond het water. Drijf-In Bios Kanaalpark staat dit jaar voor de tweede keer op de kalender. Vorig jaar werd de muziekfilm ‘Mamma Mia’ vertoond. Dit jaar staat de Drijf-In Bios op zaterdag 14 september op het programma met weer een prachtige film.BroekervaartOok deze zomer kunnen inwoners en bezoekers van Dijk en Waard weer gratis meevaren met de Broekervaart. Ontdek het Rijk der Duizend Eilanden of het Oosterdel en geniet van de rijke cultuurhistorie in Dijk en Waard. De Broekervaart vaart op 6 juli (Kanaalpark Waterdag) en op 14 september (Open Monumentendag).De evenementen sluiten aan bij de ambitie van de gemeente om Kanaalpark als recreatiegebied bekender te maken. Kanaalpark groeit door naar een landschapspark van formaat. De komende jaren wordt Kanaalpark steeds groener en voorzien van nieuwe (wandel)brugverbindingen. Het park wordt aantrekkelijker én beter bereikbaar.Zie ook: www.zomervankanaalpark.nl.

error: Content is protected !!