Dijk en Waard · 18 augustus 2023

Vaar mee met de Broekervaart!

Inwoners en bezoekers van Dijk en Waard kunnen gratis met De Broekervaart meevaren en zo de vele mooie plekken van de gemeente beter leren kennen. Vanaf de boot zie je Dijk en Waard van een andere kant. Ontdek bijvoorbeeld het Oosterdel gebied, Museum BroekerVeiling en de rijke cultuurhistorie van Dijk en Waard.

De boot gaat op drie zaterdagen varen tussen 10:00 en circa 17:00 uur. 

Zaterdag 19 augustus / Langedoikermarkt

Zaterdag 9 september / Open Monumentendag

Je kunt op deze dagen ook gezellig een terrasje pakken, heerlijk lunchen of dineren bij de talloze horecagelegenheden.

Route

De Broekervaart vaart van de steiger aan de Westdijk in Heerhugowaard, nabij fietsbrug De Krul (N242) naar o.a. Museum BroekerVeiling en een rondje Oosterdel. Voor De Broekervaart wordt de elektrische open rondvaartboot van Museum BroekerVeiling ingezet. Ook is het mogelijk om op alle drie de vaardagen vanaf Museum BroekerVeiling mee te varen in een akkerschuit, welke door Het Rijk der Duizend Eilanden vaart. Op 19 augustus kun je ook op-en afstappen aan de Prins Hendrikkade zodat je een bezoek kunt brengen aan de Langedoiker markt. Op 9 september, tijdens Open Monumentendag, kun je ook op-en afstappen bij de Twuyvermolen om daar een bezoek te brengen en eventueel wat te eten of drinken. Vanaf daar is het ook mogelijk om op een akkerschuit te stappen naar het Poldermuseum in Heerhugowaard. Deze vaart ook weer terug. De akkerschuiten hebben geen vaste vertrek- en aankomsttijden, ze varen heen-en-weer. 

Let op: Op 19 augustus vaart er een extra pendeldienst van de Westdijk naar de Prins Hendrikkade, voor de bezoekers van de Langedoiker markt. Het vaarschema hiervan is als volgt:

   Afvaart Westdijk                                Afvaart Prins Hendrikkade

10.30u                                                 11.00u

11.30u                                                 12.00u

12.30u                                                 13.00u

13.30u                                                 14.00u

14.30u                                                 15.00u

15.30u                                                 16.00u 

Combineer de vaartocht met een leuk evenement

Op zaterdag 19 augustus vindt de populaire Langedoikermarkt plaats. Geniet van het gevarieerde aanbod, met livemuziek en straatentertainment. De markt begint rond de klok van 10:00 uur.

Op zaterdag 9 september, tijdens Open Monumentendag en de streekmarkt bij Museum BroekerVeiling, is het mogelijk om vanaf de Twuyvermolen in Sint Pancras naar het Poldermuseum in Heerhugowaard te varen.

De Broekervaart heeft een beperkt aantal plekken (vol = vol). Het kan zijn dat – door omstandigheden – de vaartijden afwijken van de gecommuniceerde tijden. Vooraf reserveren is niet van toepassing. 

error: Content is protected !!