Egmond aan Zee · 10 november 2023

Weer: Buien en mogelijk onweer

Vanochtend is er veel bewolking en trekken buien van west naar oost over het land. Plaatselijk is bij de buien onweer mogelijk. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig, langs de kust en op het IJsselmeer waait het (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Vanmiddag schijnt in het noordwesten mogelijk af en toe even de zon. Verder is er veel bewolking en zijn er enkele buien. Plaatselijk is ook onweer mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind is meest matig en komt boven land uit het zuidwesten. Aan de westkust draait de wind naar het noordwesten.
Vanavond regent het hard in het zuidoosten van het land. Verder vallen vooral in de kustprovincies enkele buien, mogelijk met onweer. Er staat boven land weinig wind. Langs de westkust komt er een vrij krachtige tot krachtige wind, windkracht 5 tot 6, te staan uit het noordwesten.

|Vannacht vallen enkele buien waarbij aan de kust ook onweer mogelijk is. De wind is boven land westelijk en meest matig, aan de kust waait het (vrij) krachtig en komt de wind meest uit het noordwesten. De minimumtemperatuur varieert van een graad of 10 langs de kust tot 4°C verder landinwaarts.
Morgenochtend komen naast perioden met zon ook nog steeds buien voor, vooral in het (noord)oosten is daarbij nog kans op onweer. De wind komt boven land uit een westelijke richting en is matig, vlak aan zee waait het (vrij) krachtig, windkracht 5-6 uit het noordwesten.
Morgenmiddag zijn er perioden met zon en vooral in het noorden en midden komen nog enkele buien voor. De wind wordt boven land geleidelijk zuidwestelijk en is deze matig. Aan de (noord)westkust is de wind eerst nog (vrij) krachtig, met windkracht 5 tot 6 en komt deze uit het noordwesten. De middagtemperatuur ligt rond de 10°C.
Morgenavond vallen er vooral in het noorden en midden eerst nog enkele buien. Later wordt het op de meeste plaatsen droog. Aan de noordwestkust waait het matig en eerst nog vrij krachtig uit het noordwesten. Boven land gaat de wind geleidelijk liggen. (Bron: KNMI)

Fotocredits: Sjef Kenniphaas

error: Content is protected !!