Artikel / Cultuur · 4 juli 2023

Hollandse luchten presenteert luchtlab drie: filosofisch gesprek over het hiernamaals

ALKMAAR – Als toeschouwer getuige en onderdeel zijn van een belangrijk moment; de eerste keer dat nieuw werk of groot experiment wordt getoond aan publiek. De theatermakers en muzikanten van productiehuis Hollandse Luchten uit Alkmaar organiseren maandelijks de podiumavond Luchtlab.

Een verrassende avond in Fabrique Unique, waar steeds een andere eigenzinnige theatermaker, muzikant of visuele kunstenaar zichzelf en de toeschouwer uitdaagt met improvisatie, muziek, theater, spoken-word en alles wat daartussen en omheen beweegt.

Luchtlab drie met Doris Vervuurt en Roel Meijvis

Op zaterdag 8 juli wordt alweer de derde editie van Luchtlab georganiseerd. Deze avond gaan theatermaker Doris Vervuurt en dramaturg/filosoof Roel Meijvis in gesprek met de 11-jarige Alkmaarse filosoof Tristan. Tristan heeft meegewerkt aan Vervuurts vorige voorstelling Mensenkinderen. De grote vraag die deze avond centraal zal staan is: ‘Als er iets is na de dood, hoe ziet dat er dan uit? En wat betekent dat voor ons leven hier op deze aardbol?’ Het belooft een spannend gesprek te worden met pijnlijke hoofdbrekers vol van verbeelding. Het publiek krijgt de kans om mee te praten en hun meest prangende vragen te stellen. En wie weet komen we wel samen op hét antwoord.

Op deze manier trappen ze met Luchtlab DRIE ook hun verdere onderzoek naar ‘het gesprek’ als theatervorm af. “Theater is naar mijn idee de uitgelezen plek om het gesprek over de dood en onze verbeelding over een mogelijk hiernamaals ruimte te geven. Het is een plek voor nieuwe en oude verhalen, waar
uitwisseling plaatsvindt.”- Doris Vervuurt

Info

Wanneer: 8 juli 2023
Tijd: 19:30 deuren open, 20:00 aanvang
Tickets: € 10,- via de website https://hollandseluchten.stager.nl/web/tickets

Over de makers

Regisseur en theatermaker Doris Vervuurt (24) studeerde in 2021 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en ontving in 2022 de Henriëtte Hustinxprijs. Momenteel ontwikkelt ze zich als maker bij Hollandse Luchten, ondersteund door de Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten. Vervuurt heeft een fascinatie voor het spanningsveld tussen grote filosofische vragen en kleinmenselijke verhalen, het magisch onbekende en het absurde besef dat we als mensen op deze aardbol rondlopen zonder duidelijke reden. Momenteel werkt Vervuurt aan de voorstelling Hiernamaals (voorjaar 2024), waarvan tijdens deze Luchtlab DRIE een voorproefje te zien is. Schrijver en dramaturg Roel Meijvis (28) studeerde filosofie in Tilburg en Amsterdam. Hij is werkzaam als schrijver van essays, artikelen en toneelteksten, als theatermaker en dramaturg, houdt hij lezingen en is hij rubrieksredacteur Filosofie van Politiek & Cultuur bij Filosofie Tijdschrift.

Hollandse Luchten

Hollandse Luchten is het Alkmaarse productiehuis voor eigenzinnige makers; ongetemd, out-of-the-box, vernieuwend en gedurfd. Hollandse Luchten produceert en presenteert voorstellingen, exposities en installaties voor publiek van alle leeftijden. Het productiehuis biedt ruimte voor experiment en onderzoek. Het idee en de fascinatie van de maker staan centraal.

error: Content is protected !!