Natuur / Regio · 25 juli 2023

Ga met de natuurgids op zoek naar eetbare planten in de Eilandspolder

DRIEHUIZEN – Steeds meer mensen ontdekken dat de natuur vol zit met eetbare en geneeskrachtige planten. Tijdens deze vaartocht op zondagmorgen 6 augustus leer je welke dat zijn en na afloop ga je de gevonden planten bereiden.

Eetbare planten, dicht bij huis
Vaar mee: zelf je voedsel en (geneeskrachtige) kruiden zoeken in de natuur. In de Eilandspolder, gelegen tussen Alkmaar en de Zaanstreek, kan dat prima! Deze vaartocht staat helemaal in dit teken.
Je bezoekt verschillende eilandjes en samen met een ervaren gids van Landschap Noord-Holland ontdek je welke planten er groeien en welke eetbaar zijn.

Omdat wilde planten veel meer hun best moeten doen om te overleven, zijn ze vitaler en voedzamer dan de gekweekte soorten, die in de supermarkt liggen. En natuurlijk onbespoten!
Na afloop ga je de gevonden planten bereiden tot een heerlijke salade, soep of thee. Ook benieuwd hoe dat smaakt? Je bent welkom aan boord!

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris, maar goed ingepakt is het volop genieten.

Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.

  • Wanneer: zondag 6 augustus 2023 van 10:00 tot 12:00 uur
  • Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder – Oudelandsdijk 1a – 1844 KN Driehuizen
  • Aanmelden: Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl.
error: Content is protected !!