Regio · 25 oktober 2023

Natuurwerkdag in regio Alkmaar

Natuurwerkdag in regio Alkmaar

Al ruim twintig jaar coördineert Landschap Noord-Holland de Natuurwerkdag, het grootste vrijwilligersevenement in het groen.

Op vrijdag 3 november en zaterdag 4 november kun je meedoen op ongeveer tachtig locaties in de provincie Noord-Holland. En die hulp is hard nodig.

Duizenden vrijwilligers zetten zich in om de leefomgeving van verschillende dier- en plantsoorten in stand te houden, die onmisbaar zijn voor natuur en landschap. 

De Natuurwerkdag is een mooie manier om iets te doen voor een stukje natuur bij jou in de buurt. Het biedt een mooie kans om zorgen over het klimaat om te zetten in actie.

De klussen zijn erop gericht de natuur te behouden en te herstellen, en dragen bij aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. 

Een gezonde leefomgeving kan de effecten van klimaatverandering opvangen. Het helpt de toenemende hitte in jouw omgeving te verminderen en zorgt voor wateropvang in tijden van extreme regenval. 

Iedereen is welkom op de Natuurwerkdag. Je hebt geen ervaring nodig. Bij elke klus is een locatieleider aanwezig aan wie je vragen kunt stellen. 

Met de inzet van vrijwilligers kunnen we blijven genieten van een groene en gezonde leefomgeving. Je kunt bijvoorbeeld wilgen knotten met de boswachter in het Oosterbos in Heiloo. 

Voor meer informatie: www.natuurwerkdag.nl of kijk op Instagram en Twitter (@natuurwerkdag).

Foto: aangeleverd

error: Content is protected !!