Alkmaar · 25 oktober 2023

Ere-insigne in goud voor C.A. (Cees) van Loon

Ere-insigne in goud voor C.A. (Cees) van Loon

Op vrijdag 20 oktober uur verraste burgemeester Anja Schouten Cees van Loon met het Ere-insigne in goud van de stad Alkmaar. De uitreiking vond plaats tijdens een personeelsbijeenkomst in het politiebureau aan het Mallegatsplein.

De heer Van Loon was op 1 oktober 2023 40 jaar in dienst als politievrijwilliger bij de Vrijwillige Politie Alkmaar. In de afgelopen 40 jaar was en is hij bijna elke vrijdagochtend en later ook op dinsdagavond aanwezig op de kaasmarkt als toezichthouder voor de politie. Ook was hij bij elk groot evenement aanwezig, zoals Koningsdag, de 5-mei vieringen, popfestivals en sportevenementen. Verder was hij zeer regelmatig toezichthouder bij de thuiswedstrijden van AZ en de Alkmaars Ontzet vieringen op 8 oktober. Naast zijn werk als buschauffeur bij Connexxion is de heer Van Loon ook nog vrijwilliger bij Stadswerk 072 en ondersteunt de organisatie van het landelijk contact Oud-Mariniers.

Kaasmarkt en AZ

De heer Van Loon is een toegewijd politieambtenaar. In een functie waarin kennen en gekend worden essentieel is, is hij daar een sprekend voorbeeld van. Hij kent zijn werkgebied op zijn duimpje en iedereen kent hem. De kaasmarkt is inmiddels zijn domein. Hij voert daar zijn surveillances uit en is daarbij het visitekaartje van de politie. Van Loon heeft daarbij altijd tijd voor een praatje en is zeer benaderbaar. Ook bij de thuiswedstrijden van AZ is hij een vaste kracht. Naast deze zaken wordt Cees sinds jaar en dag ingezet voor allerhande evenementen in zowel zijn eigen werkgebied als elders in de eenheid Noord-Holland of landelijk. Bijvoorbeeld bij Prinsjesdag of de Veteranendag, maar ook bij bijvoorbeeld verkeerscontroles.

Maatschappelijk betrokken

Van Loon is betrokken bij Alkmaar, haar inwoners en zijn collega’s. Hij staat altijd klaar om een ander te helpen. Medemenselijkheid heeft hij dan ook hoog in zijn vaandel staan. Door zijn ruime ervaring binnen de politie, coacht hij nieuwe collega-vrijwilligers, neemt hen spreekwoordelijk bij de hand en leert hen de fijne kneepjes van het politievak. Hij staat zijn collega’s bij bij moeilijke momenten en is betrokken bij het wel en wee van zijn collega’s. Dit alles doet hij uit eigen beweging. Op 26 april 2016 is de heer Van Loont al Koninklijk Onderscheiden voor zijn verdiensten.

Gouden ere-insigne

Voor zijn jarenlange inzet voor Alkmaar, haar inwoners en het Alkmaarse politiekorps ontving hij nu uit handen van burgemeester Anja Schouten bij zijn 40-jarig jubileum het Ere-insigne in goud van de stad Alkmaar, inclusief de bijbehorende oorkonde.

(Foto: JJFoto)

error: Content is protected !!