Alkmaar / Kunst en Cultuur / Streekagenda · 24 februari 2024

Opening foto-expositie over thuisloze jongeren bij Kunstuitleen Alkmaar

Op zondag 25 februari opent de foto-expositie ‘Onder één dak’ bij Kunstuitleen Alkmaar. Fotograaf Melanie Beermann (27 jaar) volgde 3 jongeren uit Alkmaar die ervaring hebben met thuisloos zijn.

Ik wilde graag dakloze jongeren een stem geven en hun kant van dakloosheid vertellen, zegt Melanie. ‘Dakloze mensen zijn kwetsbaar, al helemaal jongeren. Ze hebben zorg nodig, maar krijgen vooral vijandigheid en onverschilligheid.’

Kunstuitleen Alkmaar wil graag jonge lokale kunstenaars ondersteunen door hen een podium te bieden. Ze waren dan ook heel blij toen Melanie aanklopte met de vraag of er plek was voor haar foto’s. Zo is werk van lokaal talent toegankelijk voor een breed publiek.

Op zondagmiddag 25 februari wordt de expositie om 13 uur feestelijk geopend met een hapje en een drankje. Daarnaast is er live-muziek! Toegang is gratis.

Ook mijn plek
De foto-expositie is onderdeel van Ook mijn plek meet-ups, waarbij 5 jonge Alkmaarse media-makers met hun foto-expositie of short docu door Alkmaar touren. Bij alle meet-ups worden de films of foto-expositie bekeken, is er ruimte voor gesprek en is er toffe randprogrammering aanwezig zoals spoken word, dans of live-muziek.

Meer info: www.ookmijnplek.nl

error: Content is protected !!