Alkmaar / Sport · 17 januari 2024

AZ bekert door en ontsnapt aan bekerblamage tegen amateurs van Quick Boys

Ondanks een aantal kansen wist AZ in de slotfase geen derde treffer te maken. Een poging van Dani de Wit ging in het zijnet en een poging van Poku werd in de korte hoek gepakt door Van der Helm. Een schot van Esteves werd geblokt door een Quick Boys-verdediger, evenals een inzet van De Wit. In de laatste seconde van de wedstrijd sloeg het noodlot toe. Na een corner was het uiteindelijk Leonard de Beste die binnen kopte voor de gelijkmaker. Daardoor werd het verlengen. 

Van Brederode
In de verlenging pakte AZ snel de leiding weer. Nadat een poging van Kasius overvloog nam Van Brederode de 3-2 voor zijn rekening. De aanvaller speelde drie verdedigers uit en rondde vervolgens koelbloedig af. Een enorme kans voor Pavlidis ging naast en aan de andere kant sloeg Quick Boys opnieuw toe. Van Duijn scoorde en zorgde ervoor dat er een penaltyreeks aan te pas moest komen. 

Penalty’s
In die penaltyreeks trok uiteindelijk AZ aan het langste eind. Nadat De Wit de eerste strafschop had gemist, wisten Jordy Clasie, Pavlidis , Van Brederode en Odgaard allemaal te scoren. Quick Boys miste daarentegen twee keer. Daarmee staat AZ in de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker.

Bron: AZ.NL
Foto: Stefan Boerhoop

error: Content is protected !!