Alkmaar · 26 augustus 2023

Gezellige introductieweek voor nieuwe Alkmaarse studenten van start

Gezellige introductieweek voor nieuwe Alkmaarse studenten van start

Bijna 140 eerstejaars hbo-studenten starten maandag 28 augustus aan de Alkmaarse introductieweek InAlkmaarIntro 2023. Studentenvereniging A.S.V. Omnivas zorgt ervoor dat de ‘nullen’ een geweldige start van hun opleiding krijgen. De InAkmaarIntro 2023 wordt georganiseerd van maandag 28 tot en met donderdag 31 augustus. In vier dagen leren de nieuwe studenten tijdens allerlei activiteiten Hogeschool Inholland Alkmaar kennen, de stad Alkmaar en natuurlijk hun medestudenten. Het thema dit jaar is: ‘Terug naar je kindertijd’. Het wordt een bont verkleed gezelschap. Ochtendgymnastiek, kroegentocht, vossenjacht, barbecue, dispuutspelen, karaoke, speurtochten door de gebouwen en labs van de hogeschool en een eindfeest zijn de ingrediënten van de introductieweek.

Introcommissie
“We gaan er een feest van maken want A.S.V. Omnivas staat voor gezelligheid en plezier!”, vertelt Nienke Nooij, voorzitter van de introcommissie 2023. “Na maandenlange voorbereiding, in december begonnen we al met z’n vijven aan de organisatie, gaat de InAlkmaarIntro 2023 bijna beginnen. Ik heb ontzettend veel zin om de eerstejaars studenten de leukste week van hun leven te geven. De commissie en studenten zijn enthousiast bezig geweest om deze introductieweek weer net zo geweldig te maken als de eerste keer dat wij zelf meededen.”

De introcommissie 2023 bestaat uit 5 bestuursleden en zorgt, samen met student-vrijwilligers, dat nieuwe studenten van Hogeschool Inholland Alkmaar een once-in-a-lifetime ervaring opdoen. De studenten blijven deze week in legertenten op het terrein van de hogeschool slapen.

Gezelligheid & plezier
“Wij zorgen er met zijn allen voor dat de nullen een ontzettend leuke week hebben vol met spellen, waterpret, een avontuur door de stad en de hogeschool en uiteraard gaan ze ook de Alkmaarse kroegen leren kennen. Met een vol programma zorgen wij ervoor dat ze alles kunnen halen uit die vier dagen en daarbij zo veel mogelijk medestudenten leren kennen. Met z’n allen op vossenjacht in het centrum van Alkmaar is altijd een succes. En vergeet de dispuutspelen niet. De ‘nullen’ maken kennis met de 5 disputen binnen de vereniging. Een dispuut is eigenlijk een vriendengroep binnen de studentenvereniging.”

Op woensdagochtend 30 augustus is de vossenjacht in het centrum van Alkmaar. De ruim 200 studenten in totaal gaan in groepjes de strijd aan in de stad. In de middag zijn de dispuutspelen op locatie bij Inholland Alkmaar aan de Bergerweg.

Start studiejaar
Op maandag 4 september start het studiejaar voor alle Alkmaarse studenten. Naast de introweek organiseren de vijftien Alkmaarse opleidingen ook nog diverse introductiebijeenkomsten en -activiteiten, dat gaat van een barbecue, uitleg over je lesjaar tot op werkweek naar Terschelling gaan.


Kijk op de socials van A.S.V. Omnivas en Hogeschool Inholland Alkmaar om meer te volgen over InAlkmaarIntro 2023.
@asvomnivas
@inhollandalkmaar
@soosalkmaar

error: Content is protected !!