Alkmaar / Cultuur · 25 augustus 2023

Nieuwe leden Ere-gilde Noordhollandse Kaas luiden bel Kaasmarkt voorafgaand aan intronisatie

Wandelmusketier Harry van de Kuijt luidt de bel op de kaasmarkt

Op vrijdag 25 augustus introniseerde wethouder Anjo van de Ven, vier nieuwe ambassadeurs voor Noordhollandse kaas. De nieuwe leden treden toe tot het Ere-gilde Noordhollandse Kaas. Voorafgaand aan de intronisatie openen ze gezamenlijk de Alkmaarse kaasmarkt door het luiden van de bel en leggen ze op de markt een proef van bekwaamheid af.

De heren Wim Betten (voormalig directeur CONO Kaasmakers, Westbeemster), Ruud Eisinga (Eisinga Kaas, Oosterwolde), Evert Fokker (Korver Kaas, Bodegraven) en Wytse Jansma (Poiesz Supermarkten B.V., Sneek) treden vanwege hun grote verdiensten voor Noordhollandse kaas toe tot het Ere-gilde Noordhollandse Kaas. De intronisatie wordt gedaan door wethouder, mevrouw Anjo van de Ven en vindt plaats om 11.15 uur in het stadhuis van Alkmaar.

Ere-gilde Noordhollandse Kaas
In 1990 werd in Alkmaar de Stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas opgericht. Deze stichting richt zich op het uitdragen van het vakmanschap, de kwaliteit en het onderscheid van de Noordhollandse kaas. Jaarlijks worden een aantal personen die zich uitzonderlijk hebben ingezet voor de Noordhollandse kaas, uitgenodigd om toe te treden tot het Ere-gilde. In de stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas nemen deel de kaasproducenten CONO Kaasmakers, FrieslandCampina/Zijerveld en de gemeente Alkmaar.

error: Content is protected !!