Alkmaar / Uitgaan · 24 september 2023

Nieuwe Muziek Milou Mignon gepresenteerd in Alkmaar

Op 28 september speelt de van oorsprong Noord-Hollandse zangeres en componist Milou Mignon haar nieuwe voorstelling A Wanderer’s Tale in Alkmaar. De voorstelling is onderdeel van Luchtlab, een initiatief van Hollandse Luchten, waarin jonge makers hun nieuwe werk voor het eerst tonen aan het publiek.

Milou Mignon inspireert je om de hectiek van de stad te ontvluchten en nieuwe manieren van
verbinding te vinden met haar ‘stadse pelgrimstocht’. A Wanderer’s Tale is een pleidooi om juist nu en juist hier, waar mensen uit alle windstreken dicht op elkaar leven en toch volslagen vreemden blijven, radicaal te vertragen en te luisteren. Het idee voor A Wanderer’s Tale ontstond, toen Milou zich drie maanden lang alleen nog te voet door de stad bewoog. De fiets, de auto en het openbaar vervoer liet ze staan en ze liet zich inspireren door de mensen die ze onderweg tegenkwam. Nieuwe vrienden en straatkatten liepen korte of juist lange afstanden met haar mee. De vele toevallige ontmoetingen en poëtische stadse rituelen die ze leerde kennen, vormden haar inspiratie.

A Wanderer’s Tale bestaat uit een weefwerk van eclectische popsongs, spoken word, geïmproviseerde muziek en sound design. Hiervoor werkte Milou samen met muzikanten uit de pop-, klassieke en jazz scene van tien verschillende nationaliteiten.

De voorstelling start op verschillende plekken in Alkmaar. Mensen die een kaartje hebben gekocht, krijgen hun startlocatie via de mail door. Bij aanvang van de performance ontvangt het publiek een rugzak met daarin een ‘urban pilgrimage kit’ met onder andere audiofragmenten die je op weg helpen op je eigen stadse pelgrimstocht. Je wandeling komt uit in een live concert van Milou samen met gitarist Kike Zwagerman en cellist Pau Sola Masafrets.

Milou Mignon is een van de jonge makers van het Alkmaarse productiehuis Hollandse Luchten. Het Alkmaarse publiek krijgt dan ook de primeur op 28 september. De voorstelling vindt plaats in Theater Fabrique Unique op Pettemerstraat 37. Tickets €10,- koop je via https://hollandseluchten.org/agenda/
Na Alkmaar maakt de voorstelling een tour langs Amsterdam, Haarlem en Utrecht.

error: Content is protected !!