Alkmaar · 6 juli 2023

Woning verduurzamen? Kom eens gluren bij de buren!

Woning verduurzamen? Kom eens gluren bij de buren!

In de de zoektocht naar een duurzamer bestaan hoeven we niet allemaal telkens opnieuw het wiel uit te vinden. Duurzame toepassingen die voor anderen goed werken, kunnen voor jou ook de juiste oplossing zijn. Het is goed om van elkaars ervaringen te leren en elkaar te inspireren. Daarom vindt ook dit jaar weer het project ‘Gluren bij duurzame buren’ plaats.

Als je zelf als woningbezitter je kennis wilt delen, hoef je daarvoor niet eens mensen over de vloer te hebben. Je kunt de woning namelijk gewoon digitaal aan anderen laten zien. Heb je in elk geval één van deze duurzame oplossingen: dakisolatie en vloerisolatie, spouwmuurisolatie, een hybride warmtepomp of zonnepanelen? Meld je dan aan als deelnemer aan digitale tour. Jouw ervaring is namelijk waardevol voor andere inwoners die net beginnen met het verduurzamen van hun woning. Hoe en waarom heb je bijvoorbeeld de keus gemaakt en heb je er een vergoeding ofwel subsidie voor gekregen?

Duurzame buren gezocht

De organisatie is op zoek naar duurzame buren in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo. Elke avond heeft een eigen thema: dakisolatie en vloerisolatie, spouwmuurisolatie, een hybride warmtepomp of zonnepanelen. De digitale tour wordt georganiseerd van 16 tot en met 19 oktober. Vooraf neemt men een rondleiding op en ’s avonds tijdens een live vragenuurtje neemt men de duurzame oplossing(en) met je door. Inwoners kijken digitaal mee en kunnen vragen stellen aan jou en een expert van Duurzaam Bouwloket.

Aandacht voor duurzame huizen

Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Sommige inwoners hebben al veel stappen gezet en wonen aardgasvrij of energieneutraal. Anderen hebben een eerste maatregel getroffen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductie-koken of het isoleren van de spouw. Deze verhalen wil men vertellen om andere inwoners uit de regio te inspireren en te motiveren om ook aan de slag te gaan.

Organisatie

Dit evenement wordt georganiseerd door de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo, Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland-Noord. Wilt je over in elk geval één van deze oplossingen je ervaring delen: dakisolatie en vloerisolatie, spouwmuurisolatie, een hybride warmtepomp of zonnepanelen? Meld je dan via www.odnhn.nl/menu/duurzaamheid_energie/inwoners/gluren/alkmaar aan voor deelname. Heb je vragen over dit evenement? Neem dan contact op met Kimberly van der Sman via e-mailadres kvandersman@odnhn.nl of telefoonnummer 088 1021771. (Foto: aangeleverd)

error: Content is protected !!