Heiloo · 1 november 2023

Gemeente Heiloo sluit deel Ypesteinerlaan af vanwege storm Ciarán

Gemeente Heiloo sluit deel Ypesteinerlaan af vanwege storm Ciarán

Door de verwachte storm Ciarán, met een windkracht 8 tot 11, sluit de gemeente Heiloo een deel van de Ypesteinerlaan af. Dit geldt voor al het verkeer: auto, fietsers en voetgangers. De afzetting gaat in op woensdag 1 november om 14.00 uur en duurt tot minimaal donderdag 2 november 20.00 uur. 

Groot risico op takbreuk en omvallen bomen

De bomenrij die staat op het gedeelte vanaf de rotonde tot aan de Oosterzijweg heeft grote schade opgelopen tijdens zomerstorm Poly eerder dit jaar. Ook is een aantal bomen tijdens de storm omgevallen. Op dit moment loopt er een onderzoek naar de bomen om te beoordelen of deze behouden kunnen blijven. Door de gaten in de bomenrij krijgen de huidige bomen het bij een storm daarnaast extra zwaar te verduren. Er is daarom een groot risico op takbreuk of op het omvallen van de bomen. Een deel van de Ypesteinerlaan sluiten wij daarom uit voorzorg af en is verboden toegang voor alle weggebruikers.

Afsluiting en omleiding

De afsluiting op de Ypesteinerlaan is vanaf de rotonde met de Kennemerstraatweg tot de ingang van De Boog. Zie ook het kaartje. 
De omleidingsroute loopt via Kennemerstraatweg – Ypesteinerlaan noord of via Kennemerstraatweg – Hoogelaan. De omleiding en afzetting staan met borden aangegeven.   

Overzichtkaart Ypersteinerlaan

Belangrijke informatie: wie bel ik? 

  • Levensgevaarlijke, acute situaties en instortingsgevaar: bel 112
  • Boom (dreigt te vallen) op de weg of losgeraakte dakbedekking: geen spoed, wel brandweer: 0900-0904
  • Omgevallen boom in de berm: contact met gemeente via www.Fixi.nl 
  • Omgevallen boom in de tuin: zelf regelen 

Brandweer en gemeente staan paraat voor calamiteiten en onveilige situaties. We geven voorrang aan meldingen van de brandweer en situaties waarbij doorgaande wegen geblokkeerd worden. 

error: Content is protected !!