Alkmaar · 4 november 2023

SVO Vakopleiding Food vestigt in Olympiapark

De SVO Vakopleiding Food wil zich vestigen in het Olympiapark. De school komt naast de kegelbaan Victorie Plaza en tegenover het CBR-examencentrum.

Projectontwikkelaar Martijn de Wit diende een plan in, dat door het college van burgemeester en wethouders positief is beoordeeld. Het college is van plan om de omgevingsvergunning te verlenen.

Opleiding foodbranche
SVO Vakopleiding leidt MBO-studenten op in de foodbranche. De Alkmaarse vestiging kan straks 140 studenten opleiden tot vakmensen. De locatie is niet toevallig gekozen en biedt mooie kansen voor samenwerking. De school komt namelijk naast een aantal restaurantketens. Die leveren straks stage- en werkplekken voor de studenten. Als alles volgens planning verloopt, opent de school haar deuren in het schooljaar 2024/2025. Het college ziet dit initiatief als een mooie aanvulling.

Christiaan Peetoom, projectwethouder van het Olympiapark zegt hierover: “Het Olympiapark is een hele goede plek voor de SVO-Vakopleiding Food. Vooral omdat er leer- en werkplekken vlakbij zijn. Het Olympiapark heeft veel mogelijkheden, het ligt centraal en is ook nog eens een aantrekkelijk gebied voor bezoekers en ondernemers.”

Olympiapark
Het Olympiapark ligt aan de westrand van Alkmaar. Er zijn hier al meer leer- en werkplekken voor studenten. De MBO-opleiding sport- en bewegingsleider zit bijvoorbeeld al een paar jaar in sportcomplex De Meent. Topsportvoorzieningen met een (boven)regionale functie, bedrijven, kantoren, scholen en maatschappelijke functies vinden elkaar in het Olympiapark.

error: Content is protected !!