Noord-Holland / Sport · 20 september 2023

Kitesurftocht Hoek tot Helder live volgen via stream

Woensdag 20 september zijn ruim 500 kitesurfers uit binnen- en buitenland begonnen aan hun titanentocht Hoek tot Helder langs 130 kilometer Noordzeekust. Met deze langste eendaagse kitesurftocht ter wereld halen de kitesurfers geld op voor de Hartstichting. 

“Het ziet er naar uit dat we vandaag de magische grens van 1 miljoen euro halen”, zegt bedenker en organisator Martijn van Dijk van Stichting Kite 4 Charity. “Dat zou opnieuw en record bedrag betekenen voor dit iconische evenement.”

Dit jaar was het maximum aantal deelnemers al binnen 1 minuut bereikt. Spectaculaire beelden van het event zijn live te volgen via een livestream op www.hoektothelder.nl.

Hoek tot Helder is met 130 kilometer de langste eendaagse kitesurftocht van de wereld. Het windraam, de periode dat Hoek tot Helder gehouden kan worden, is geopend tot 5 november. 

Er was ruimte voor 5000 deelnemers en de startbewijzen waren in een minuut uitverkocht. Met dit unieke sportevenement wordt geld opgehaald voor de Hartstichting. 

Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een bucketlist-event voor kitesurfers uit heel Europa en zelfs daarbuiten. Pas 48 uur van tevoren wordt bekend wanneer deze tocht begint. 

De titanenstrijd vergt uithoudingsvermogen, kracht en doorzettingsvermogen van de kiters die hiervoor maanden hebben getraind.

Hoek tot Helder komt deze editie met een primeur. De tocht is de hele dag via een livestream te volgen. Met meerdere camera’s op de grond, een drone en bodycams worden de kiters de hele dag gevolgd en zijn er interviews en updates.

Meer informatie: www.hoektothelder.nl.

Foto: Kimberley Danielle Fotografie – HTH5

error: Content is protected !!