Alkmaar · 10 juli 2023

Hoe geniet jij van het Noord-Hollandse water?

Tot en met 31 augustus 2023 organiseert Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) de fotowedstrijd ‘Water. Geniet ervan!’. Het waterschap vraagt inwoners om mooie foto’s te maken van genieten in of op de Noord-Hollandse sloten, grachten en vaarten.

Meedoen aan de fotowedstrijd kan via de website www.fotowedstrijdHHNK.nl. Daar vind je de voorwaarden en kun je stemmen op de mooiste foto. Verzamel zo veel mogelijk stemmen voor de foto die jij uploadt. Dit telt namelijk voor vijftig procent mee in de eindscore. Ook het juryoordeel telt voor vijftig procent mee. Voor de top 6 zijn ‘spetterende’ prijzen beschikbaar, zoals een fotografiecursus, boottochtje door de grachten van Alkmaar en fiets-suppen voor twee in de Eilandspolder.

Water. Geniet ervan!

Bericht bekijken

Zomers genieten veel mensen van het oppervlaktewater: we zwemmen en varen wat af. Onder andere dankzij de aanleg van rioleringen en rioolwaterzuiveringsinstallaties is het water zo schoon. Dat was vroeger namelijk wel anders! Om inwoners daar meer bewust van te maken en te laten zien wat zij zelf kunnen doen voor schoon water zoals zwerfafval rapen en alleen de 3 p’s door het toilet spoelen, is HHNK in juni de campagne ‘Water. Geniet ervan!’ gestart. De fotowedstrijd is daar een onderdeel van. Meer informatie over de campagne en wat je zelf kan doen voor schoon water vind je op www.hhnk.nl/watergenietervan.

Op de foto:
Eén van de inzendingen van de fotowedstrijd vorig jaar. (Foto: Rudolf Reeker)

error: Content is protected !!